Recept na tuto polévku je poněkud pracnější, proto ji doporučuji uvařit raději dvojnásobné množství. Přidat jednou tolik masa a o trochu více koření. Díky široké škále použitých ingrediencí je sytá a vydá tak za hlavní chod.
0.5 lžíce | sůl |
1 ks | cibule |
1 ks | citron |
2 ks | hřebíček |
40 g | zázvor |
1 svazek | koriandr |
2 ks | badyán |
2 ks | jarní cibulka |
1 lžíce | rybí omáčka |
1 ks | červená cibule |
0.5 kg | hovězí kosti |
100 g | mungo výhonky |
200 g | falešná svíčková |
2 ks | černý kardamom |
100 g | rýžové nudle Pho |
1 ks | pravá cejlonská skořice (3 cm) |
podle chuti | |
---|---|
chilli paprička |
Hovězí kosti (hovězí žebra, kližka, maso zadní) vložíme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vodu slijeme, zalijeme opět studenou vodou a opět přivedeme k varu. Tímto postupem by nám měl vzniknout čirý vývar. Pokud se přesto dál tvoří na povrchu vývaru pěna, postupně ji sbíráme. Nebo můžeme opět zopakovat postup v předchozím kroku.
Cibuli oloupeme, zázvor naopak neloupeme a podélně rozkrojíme. Na suché pánvi opečeme spolu s kořením, dokud se nerozvoní a cibule nezčerná. Do hrnce s masem vložíme koření, cibuli, zázvor, půl lžíce soli a pomalu vaříme. Vývar necháme mírně probublávat 4-5 hodin. Pokud se nám voda příliš vyvaří, dolijeme ji.
Z hotového vývaru vyjmeme maso a vývar přecedíme. Maso nakrájíme na nudličky a vložíme zpátky do vývaru. Ten dochutíme asi 1 lžící rybí omáčky. Falešnou svíčkovou nakrájíme na co nejtenčí plátky. Pokud si netroufáme na syrové maso, můžeme je vynechat a naopak při přípravě vývaru masa použít více.
Připravíme si suroviny do polévky. Rýžové nudle namočíme na hodinu do studené vody, poté vodu přivedeme k varu, 30 vteřin povaříme a slijeme. Červenou cibuli nakrájíme na plátky, jarní cibulku a koriandr, chilli papričku nasekáme na drobno, citron na měsíčky.
Do polévkových misek postupně vložíme rýžové nudle, plátky falešné svíčkové, koriandr, jarní cibulku, plátky červené cibule a klíčky. Zalijeme horkým vývarem s kousky masa a ihned podáváme. K vietnamské polévce Pho bo přichystáme rybí omáčku, nasekanou chilli papričku a citron, aby si každý mohl polévku dochutit.
Foto: Shutterstock.com
Pokrmy inspirované Asií: Ochutnejte Pad Thai, knedlíčky Bahn Bao a smažené závitky
Milujete chutě asijské kuchyně? Z pestré nabídky jihovýchodu a východu největšího kontinentu jsme vybrali 6 pokrmů, na kterých si doma pochutnáte stejně dobře jako v pravém asijském bistru.
Fantastická asijská chuťovka: Gyoza knedlíčky krok za krokem
Vyzkoušejte recept na parádní knedlíčky gyoza. Máme pro vás tentokrát jejich veganskou verzi - s veganským mletým masem a omáčkou, naučíme vás je krok za krokem.
autor Hanka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena