Na tento dezert se nejlépe zužitkují přebytečné odkroje z dortu či moučníku, ale je možné si samozřejmě upéci malý rychlý korpus i zvlášť.
16 ks | kakaové sušenky s bílou náplní |
těsto | |
---|---|
1 špetka | sůl |
2 ks | vejce |
75 g | máslo |
50 ml | mléko |
0.3 balení | kypřicí prášek do pečiva |
95 g | cukr krupice |
140 g | polohrubá mouka |
náplň | |
250 g | tvaroh |
200 ml | smetana ke šlehání |
Pokud máme přebytečné odkroje z dortu či dezertu, přistoupíme rovnou na vrstvení do skleniček, pokud ne, připravíme si rychlý korpus do dortové formy nebo menšího pekáčku. Nejprve zapneme troubu na 170 °C a připravíme si těsto. Oddělíme žloutky od bílků a bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha.
V jiné misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo, mléko, opět zašleháme a poté postupně zašleháme i mouku smíchanou s kypřícím práškem. Pokud chceme mít těsto zabarvené, přidáváme postupně do směsi také potravinářské barvivo do požadované sytosti zabarvení. Nakonec po částech vmícháme ušlehaný bílkový sníh.
Menší formu formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto nalijeme do formy, zarovnáme a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C. Propečenost těsta ověříme zapíchnutím špejle do moučníku. Pokud ji vytáhneme bez ulpívajícího těsta, vyndáme moučník z trouby.
Po vychladnutí nalámeme do mixeru a rozdrtíme na drobky. Do skleniček poté vrstvíme rozdrobené těsto, na to rozlámané kakaové sušenky a vrstvu tvarohu z vaničky smíchaného s ušlehanou smetanou. Takto postup opakujeme až do naplnění sklenice.
Red Velvet cheesecake do skleničky podáváme ve skleničkách a navrch ozdobíme čerstvým ovocem a sušenkou.
Jak upéct dokonalý cheesecake: Recepty, které hravě zvládnete
Cheesecake je na první pohled lákavý dezert, který tvoří dvě vrstvy - krusta z rozdrobených sušenek a krémová sýrová vrstva. Jeho přípravy se nemusíte vůbec bát, složitě pouze vypadá. Naučíme vás variantu s borůvkami, jahodovým přelivem, ale i netradiční s arašídy. A rozhodně jím potěšíte každou ženu!
Videorecept: Dokonalý domácí cheesecake
Připravit cheesecake neboli tvarohový koláč tak, aby dobře vypadal, skvěle chutnal a držel svou konzistenci, to není žádná legrace. Dnešní videonávod však celou práci usnadní a výsledkem bude cheesecake jako z cukrárny.
autor Markéta v troubě
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena