Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkonošské kyselo

Kyselo je bráno jako polévka, ale spíš to odedávna byl plnohodnotný pokrm chudých tkalců v pohůří Krkonoš a Orlických hor. Příprava byla velice jednoduchá - se sušenými houbami se ve vodě povařil žitný kvásek. Hotové se podávalo s bramborem a občas i vajíčkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min - bez doby kvašení kvásku

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava, - bez doby kvašení kvásku)

26. 3. 2024 13:19

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 149 kJ / 992 kcal
Bílkoviny46,57 g
Tuky53,31 g
Vláknina7,22 g
Cholesterol 983 mg
Sodík 418 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy78,99 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Moanka Moanka

5. 4. 2024 21:55

Krásná polévečka. <3 :yes:
Žiju v Podkrkonoší a jak zavítám do hor, vždy kyselo vyhledávám. :-8 Někde ho dělají takové “královské”, ale to už není ono… Já ho mám ráda “obyčejné”, to je nejlepší! :-8 <3

cathleen cathleen

27. 3. 2024 08:25

Marie Svarcova: děkuji, Maruško :-* Je to prastarý pokrm a myslela jsem, že s ním u manžela moc nepochodím, ale je "polívkový" a i tohle kyselo zabodovalo :-D:yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

26. 3. 2024 18:40

:-)<3:yes::yes: moc pěkný recept i foto :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: kvas žitný, houby sušené, kmín drcený, sůl, pepř mletý, máslo, cibule, vejce, brambory

TopRecepty.cz

Krkonošské kyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk904