Recept na výtečné a všemi milované bramboráky, tentokrát s vůní medvědího česneku.
směs | |
---|---|
6-8 ks | brambory |
2 ks | vejce |
1 lžíce | majoránka |
1 hrneček | hladká mouka |
1 hrst | medvědí česnek |
podle chuti | |
2 lžičky | sůl |
1 špetka | pepř |
podle potřeby | |
olej |
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme vejce, majoránku, sůl, pepř, mouku podle potřeby a důkladně promícháme. Přidáme medvědí česnek nasekaný na drobné nudličky, opět řádně promícháme a podle potřeby ještě zahustíme moukou nebo strouhankou.
Bramboráky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Hotové bramboráky odkládáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Bramboráky s medvědím česnekem podáváme s čerstvou zeleninou, výborný je také jako příloha k bramborové polévce.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Jako od babičky: Poctivá bramboračka s houbami, česnekem a majoránkou
Bramboračka rozhodně patří mezi nejoblíbenější české polévky. Provoní celý byt kořenovou zeleninou, houbami a v zimě vás také pěkně prohřeje. A navíc všechny ingredience na vaření pořídíte levně! Jak na to?
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena