Pikantní pečené ocásky s chutí česneku a tymiánu podáváme s bramborovými vošouchy, Výborný český recept.
6 stroužků | česnek |
3 ks | cibule |
150 ml | černé pivo |
3 ks | vepřový ocásek |
příloha | |
---|---|
1 lžička | cukr |
1 ks | vejce |
600 g | brambory |
100 ml | mléko |
30 g | droždí |
150 g | hladká mouka |
podle chuti | |
sůl | |
drcený tymián | |
mletý černý pepř | |
mleté chilli koření | |
sušený česnek | |
podle potřeby | |
sádlo |
Vepřové ocásky očistíme, ze všech stran osolíme, opeříme, ochutíme drceným kmínem, sušeným česnekem, tymiánem a chilli kořením. Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky a česnek nasekáme na hrubo. Vše naskládáme do pekáče vytřeného sádlem a podlijeme pivem. Maso pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 1,5 hodiny doměkka. Během pečení maso podléváme podle potřeby výpekem a vodou.
Mezitím si připravíme bramborové placičky z kynutého těsta. Polovinu brambor uvaříme ve slupce doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme. Druhou polovinu syrových brambor oškrábeme a nastrouháme najemno. Přebytečnou tekutinu vymačkáme. Z droždí, cukru, vlažného mléka a 3 lžic mouky si připravíme kvásek. V míse promícháme strouhané brambory s vařenými, přidáme vejce, sůl, pepř, kvásek a zbývající mouku. Těsto propracujeme, zakryjeme a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout. Z vyběhlého těsta tvoříme naběračkou placičky, které pečeme na sádle z obou stran dozlatova.
Pečené vepřové ocásky rozdělíme na porce, obložíme cibulí, přelijeme výpekem a podáváme s bramborovými plackami při nejrůznějších oslavách.
Zelí k pečenému vepřovému masu? Zkuste kedlubnové!
Zelí je výbornou přílohou zejména k pečenému vepřovému masu. Nemáme-li ho po ruce, stačí sáhnout po kedlubnách. Jednoduchý FOTORECEPT na šťavnaté kedlubnové zelí krok za krokem.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena