1 lžíce | majonéza | |
2-3 ks | mrkev | |
1 lžíce | plnotučný tvaroh | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
medvědí česnek |
Mrkev oškrábeme. Nastrouháme mrkev a nakrájíme na kousky listy medvědího česneku, který jsme si natrhali v lese. Nemáte-li zrovna po ruce medvědí česnek, použijte třeba nať z jarní cibulky nebo petrželku, která vám roste v truhlíku na balkóně.
K medvědímu česneku a mrkvi přidáme lžíci plnotučného tvarohu a lžíci majonézy. Osolíme, opepříme a mrkvovou pomazánku dobře promícháme.
Mrkvovou pomazánku s medvědím česnekem mažeme na chleba. Nejlepší je chleba čerstvý od pekaře v sousedství, nebo ještě lépe domácí kváskový.
Foto: Shutterstock.com
Bezchybná veganská pomazánka s medvědím česnekem a tofu krok za krokem
Vynikající pomazánka s bílým tofu, medvědím tofu a vlašskými ořechy krok za krokem.
Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu
Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu brzy v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?
Autor:petrspark
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena