Dušená jehněčí kolínka Jehněčí maso patří k biologicky nejhodnotnějším a nejčistším. Snažte se sehnat nejlépe čerstvé jehněčí koleno, ale pokrm bude určitě chutnat i z kvalitně zamraženého. V Česku je několik bio farem (například farma pana Syrovátky z Chrámců), kde produkují skvělé jehněčí maso.
Seriál o mase: Jehněčí plecko Jehněčí maso má sezonu dvakrát do roka – na jaře a v září. Prozradíme vám, proč sáhnout právě po jehněčí pleci, kde koupit tu nejlepší, a přidáme i lahůdkové recepty od Vaška Friče.
Jehněčí kolínko na česneku Recept na pečená jehněčí kolínka s chutí česneku a přílohu z čerstvého špenátu se smetanou. Hlavní chod podáváme s bramborovým knedlíkem nebo opečeným bramborem.
Jehněčí placičky pro děti Jehněčí placičky, které mohou i malé děti. Jen pozor, aby mleté maso nebylo příliš tučné. Zvláště pro nejmenší děti volíme maso libové.
Jehněčí na citronu s česnekem Velikonoce jsou sice již dávno za námi, ale přesto si dnes pro změnu dáme něco z jehněčího. Vím, že mnoho lidí jehněčí nemusí, ale kdo ochutná opravdu mladé jehněčí, a navíc dobře upravené, může říci jediné: POCHOUTKA!!!